Sunday, June 17, 2012

Kambing untuk dijual di Johor Jaya!

Salam sejahtera,

Lama aku tak ke udara tup-tup nak jual kambing. Aku ingin menjual kambing aku di kandang Johor Bahru terdiri daripada 2 ekor jantan jamna cross, 4 ekor betina boer dan 2 ekor anak betina berumur 3 bulan.

Aku nak jual sebab pada hujung tahun ini aku bercadang untuk keluar dakwah selama 40 hari. Dah 3 tahun aku x keluar. Sebelum ni aku upah orang menjaga tetapi setakat 2 mggu bolehlah aku prepare makanan..kali ini x boleh sebab lama sangat.

Aku bukan berhenti tetapi duit jualan aku akan beli kambing kampung dan hantar ke kandang Kuala Terengganu. Kambing kamping aku dah membiak sebanyak 15 ekor setakat ini. Sesiapa berminat boleh hubungi aku Zaki 012-7667139. Harga boleh dirunding.

3 comments:

Feral KK said...

Assalamualaikum..

akhirnya ade jgak post cikgu kite..jd cikgu ade 3 kndg la ye.JB,Kuantan n Sbrg.Takir,Ganu..rasenye mmg ptutla ttup kndg JB kalu xproduktif n kos tnggi..

kndg di Kuantan msih bela Jamnapari ke ckgu?

Brahim Nyior said...

Salam,

Selama ni teman baca je blog mike, tapi tak tinggey jejak..

Mike udah bukak kandang di Seberang Takir? Amboi mak, Handey le mike..

Bile nak kuar ikut jemaah? Hujung tahun ni? Apa pun, teman doakan mike sihat wal afiat.. AMIN..

shadegiven sunnahfarming said...

Insyaallah cuti sekolah ni nk kuar 40hari. Bukan x produktif tapi tuntutan terpaksa dilepaskan jga walau niat di hati masih nk bela..